Felhasználói csoportok kezelése

A felhasználói csoportok segítségével a QlickCRM beépített funkcióinak hozzáférését tudod csoport szinten beállítani, így nem kell minden felhasználónak egyenként beállítani a jogosultságait. Gyakori példa, hogy az admin a munkavállalók hozzáféréseit munkakörök alapján, csoportosan állítja be.

Kik kezelhetik a felhasználói csoportokat?

Felhasználói csoportokat csak az adminok tudják kezelni.

Felhasználói csoport létrehozása

  1. A jobb oldali menüben kattints a „Rendszerbeállításokra", majd a „Felhasználói csoportokra".
  2. Kattints a képernyő jobb felső sarkában található „Új csoport" gombra.
  3. Megnevezés: nevezd el a csoportodat (pl. Értékesítők).
  4. Felhasználók: add meg, mely felhasználók tartoznak ehhez a csoporthoz.

Tagok jogosultságainak beállítása

A jobb oldalon tudod beállítani, hogy a csoport tagjai milyen jogosultságokkal, illetve hozzáférésekkel rendelkezhetnek.

Ha beállítottad a jogosultságokat, kattints a „Csoport mentése" gombra.

Felhasználói csoportok utólagos módosítása

Ha utólag szeretnéd módosítani a felhasználói csoportokat (például új munkatársat vennél bele, vagy módosítanád a csoport jogosultságait), erre is lehetőséged van.

  1. Kattints a „Felhasználói csoportokra".
  2. A listában kattints rá annak a csoportnak a nevére, amit módosítanál.
  3. Ha elvégezted a kívánt módosításokat, kattints a „Csoport mentése" gombra.

Felhasználói csoportok videó bemutató

Hasznos volt ez a cikk?

Kapcsolódó cikkek