Adatok átruházása felhasználók között
Egy felhasználóhoz tartozó adatokat (adatlap-hozzárendelések, teendők, partnerek, munkaidők és más elemek) átruházhatod egy másik felhasználóra, például mielőtt törölnél egy kilépő munkatársat.
Bejegyzések a(z) hozzáférés címke szerint.
Egy felhasználóhoz tartozó adatokat (adatlap-hozzárendelések, teendők, partnerek, munkaidők és más elemek) átruházhatod egy másik felhasználóra, például mielőtt törölnél egy kilépő munkatársat.
Ha egy munkatárs kilép, vagy már nincs szükség a fiókjára, törölheted a felhasználót. Ebben a cikkben megmutatjuk a törlés lépéseit, hogy ki jogosult rá, és mi történik a felhasználó korábbi tevékenységeivel.
Néhány lépésben új felhasználót vehetsz fel a QlickCRM-be saját belépési adatokkal. Ebben a cikkben végigvesszük a létrehozás lépéseit, a fontosabb mezőket és beállításokat, valamint a felhasználói kerettel és költséggel kapcsolatos tudnivalókat.
A felhasználói csoportok segítségével a QlickCRM beépített funkcióinak hozzáférését tudod csoport szinten beállítani, így nem kell minden felhasználónak egyenként beállítani a jogosultságait. Gyakori példa, hogy az admin a munkavállalók hozzáféréseit munkakörök alapján, csoportosan állítja be.
A rendszeren belül lehetőséged van különböző fájlokat (csatolmányokat) feltölteni az adatlapokhoz. Így az adatlaphoz kapcsolódó képeket, dokumentumokat könnyedén elérheted.
Lehetőséged van szabályozni, hogy egyes felhasználók mit láthatnak és mit módosíthatnak. Ez segít, ha több kolléga dolgozik a rendszerben, és szeretnéd, hogy mindenki csak a saját feladatához kapcsolódó adatokat kezelje.
Az adatlapokat kategóriákba rendezheted, így könnyebben átláthatod és rendszerezheted őket. A kategóriák segítenek abban is, hogy gyorsabban szűrj, és külön kezeld az eltérő típusú adatlapokat.